Trillend Riet 2019

Trillend Riet 2019


De voorstellingen vonden, zoals inmiddels gebruikelijk, plaats in de laatste 2 weken van september.


Personage Geesje vertelde over het aanleggen van de toegangsweg naar Kalenberg in 1959 waardoor het dorp toegankelijk werd voor auto’s en wat grote veranderingen met zich mee bracht. Zo kwamen er ineens westerlingen wonen, kunstenaars op zoek naar rust en inspiratie, met in hun kielzog een pluimage aan ‘vreemde snuiters’ met stadse fratsen en rare gewoontes. Als dan ook nog het fenomeen 'televisie' de Kalenberger huiskamers bereikt, verandert alles…


De bezoekers werden meegenomen naar het verhaal van toen, geïnspireerd op de spannende misdaadroman 'Wetland' geschreven door Jacob Vis. De tocht ging steeds dieper de Weerribben in. Onderweg werden zij weggejaagd uit het rietland door de gebroeders Romkes en stuitten zij op Marjan Berk met haar gezelschap feestende hippies. Maar dan ineens… wordt er een gruwelijke moord gepleegd! De dorpelingen beginnen samen met de bezoekers en de plaatselijke agent een speurtocht naar de dader.


Onderweg ontmoeten zij de mopperende dichter J.C. Bloem in de tuin van zijn huis en zijn zij getuigen van een pittig politieverhoor waar de inspecteur te water raakt en de verdachten ontsnappen. De boten fluisterden verder door het borrelende vervuilde water afkomstig van gedumpt giftig afval, langs mysterieuze personen in beschermende pakken waar snel beschermende mondkapjes werden uitgedeeld. Dan wordt, ondanks de nodige tegenwerking van de steeds weer opduikende brugwachter, een brief onderschept die een hoop duidelijk maakt.


Uiteindelijk geholpen door de bezoekers werden de ‘Romkessen’ opgejaagd door het dorp en bleek wat er zich heeft afgespeeld; chantage, verraad en bedrog. De politie arresteerde de daders en voerde ze met loeiende sirenes af, het dorp uit. De bezoekers en dorpelingen konden weer opgelucht adem halen en bijkomen met een drankje na afloop.De kaartverkoop startte op 11 juli en ging razendsnel: binnen 15 minuten volledig uitverkocht!!


De voorstellingen waren weer een groot succes en ondanks een enkele stortbui werd er dapper doorgespeeld. Ook waren we vereerd dat Jacob Vis een voorstelling bij kwam wonen en na afloop schreef: Het was een geweldig leuke avond en verrassend voor deze schrijver om zijn eigen verhaal met zoveel verve in de natuurlijke habitat te zien. Het vuur spatte er van af!Al met al weer een bijzondere editie!Regie: Margriet Middel en Sita van Sante
Spelers & figuranten: (alfabetische volgorde): Antoinette, Alien, Barbara, Corne, Daniel, Derk, Ella, Emma, Fee, Gerrit, Hans, Henri, Jacco, Justin, Len, Manon, Marjan, Marleen, Martha, Melle, Melissa, Niels, Petronella, Pien, Remge, Rolf, Robert, Sterre, Thom en Trijnie.
En natuurlijk de mensen van de techniek, het ontvangstteam, het kostuumteam, de schippers, de cateraars en alle anderen die geholpen hebben deze productie te realiseren!
Trillend Riet 2019 werd mede mogelijk gemaakt door:

Gemeente Steenwijkerland, Provincie Overijssel, Kalenberger Gemeenschapshuis, Kerspel, Staatsbosbeheer, Pieter Jongschaap Bootverhuur, Prins Bernard Cultuurfonds, VSB fonds, Gallerie Kunst en Kleur, Architectenburo Aletta Jongschaap, Hekla Kringloop, Gebroeders Dolstra, Vakantieparken Weerribben Wieden, Autobedrijf Huisman, Het Doevehuis, Botaurus BV, 123Asbest.nl, Timmer Totaal, Het Rietershuijs, De Bierkoning, Almar Setz fotografie

 

Ook bedanken wij:
Wilbert Bijzitter Fotografie

Jacob Vis

DAFJE uit

Garage van Toen Oldemarkt             *************************

                                

                  In memoriam


                 Kobie van Rees


             12-01-1953 – 14-02-2019


Kobie speelde mee in de edities 2015 en 2017 en vertolkte     diverse rollen.
Uit haar nalatenschap zijn objecten verkregen welke gebruikt zijn tijdens de voorstellingen. Op deze manier namen wij Kobie mee in de beleving van Trillend Riet 2019.
         


Dodo's webdesign