Trillend Riet 2010

Het begin van Trillend Riet


Een toneelvoorstelling op locatie gespeeld door lokale acteurs tegen het decor van Nationaal Park de Weerribben, dat was de opzet van Trillend Riet.

Het doel was cultuur en natuur samen onder de aandacht te brengen en natuurlijk ook om de Weerribben te promoten.  In 2010 hebben de eerste uitvoeringen plaats gevonden,  mede opgezet vanuit KCO met flinke provinciale subsidies.


De voorstellingen, gebaseerd op sagen en legendes uit het gebied werden erg goed ontvangen. Het idee was om vervolgens het organiseren van Trillend Riet geleidelijk aan over te hevelen naar de lokale toneelvereniging, ondernemers en bewoners van Kalenberg. In 2011 bleek dat de organisatie van een dergelijke omvangrijke theaterproductie een enorme klus zou worden, ook financieel. Grote subsidiebedragen lagen moeilijk en de financiering voor 2012 leek niet te realiseren.


Door spelers en bezoekers werd er nog lang over gesproken over de voorstelling in 2010 en er werd met regelmaat gevraagd naar een vervolg. Ook nadat bleek dat een nieuwe editie Trillend Riet er (voorlopig) niet inzat, kwam de theatertocht nog regelmatig ter sprake.

Uiteindelijk hebben een aantal dorpsbewoners de koppen bij elkaar gestoken en in 2013 de “Stichting Trillend Riet” opgericht om samen met de toneelvereniging Concordia Trillend Riet weer nieuw leven in te blazen. 

   

Dodo's webdesign