Trillend Riet 2017

Trillend Riet 2017


Net zoals de voorgaande editie vond Trillend Riet 2017 plaats in de laatste 2 weekenden van september.


Dit keer gingen we ver terug in de tijd, naar de ontstaansgeschiedenis van Kalenberg. De verhaallijn werd geïnspireerd door de historische feiten die verkregen werden uit het archief van de Historische Vereniging IJsselham en uit de geschriften van P. de Boer, archeoloog Kuinderburcht.


De bezoekers werden het verhaal ingezogen, doordat zij onderdeel werden van een bont gezelschap. Dit bonte gezelschap met onder andere de kleine Duna en Hamer werden met de dreiging van de monniken en de intimiderende moordende roofridders steeds dieper het ontoegankelijke moeras in gedwongen.

Nadat de bezoekers tijdens hun tocht een storm, die het land deels onder water zette, trotseerden ging het verhaal 15 jaar later in de tijd verder. Midden in het ontoegankelijke veengebied, waar Duna was uitgegroeid tot een sterke leidster van het volk, keerden de roofridders terug.  Wat volgde was een confrontatie tussen Duna en de nieuwe aanvoerder van de roofridders: Hamer.


Wederom was Trillend Riet een groot succes en binnen 48 uur volledig uitverkocht.


Met dank aan:

Regie: Maarten Bootsma & Harro van Lien

Spelers (in willekeurige volgorde): Hans V., Yvonne, Antoinette, Trijnie, Rolf, Jacco, Kobie, Jaap, Rixt, Ella, Hans T., Marleen, Dirk, Petronella, Tom, Pien, Daniel, Tiemen, Emma, Chantal, Alien, Mathijs, Robert, Justin.

De mensen van de techniek, het kostuumteam, het ontvangstteam, figuranten, trommelaars, schippers en cateraars.


********************************

In memoriam


Kobie van Rees


12-01-1953 – 14-02-2019


Kobie speelde mee in de edities 2015 en 2017 en vertolkte diverse rollen.

Uit haar nalatenschap zijn objecten verkregen welke gebruikt zullen gaan worden in de aankomende editie. Op deze manier nemen wij Kobie mee in de beleving van Trillend Riet 2019.


                                    *****************************


Dodo's webdesign