Trillend Riet 2015

Trillend Riet 2015


De editie van Trillend Riet 2015 vond plaats in de laatste weken van september en was geïnspireerd op de gebeurtenissen in Kalenberg tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Er werd gespit in historische documenten, bergen boeken werden gelezen en er werden gesprekken gevoerd met oudere Kalenbergers om verhalen boven tafel te krijgen. Het dorp werd pas in 1959 per auto bereikbaar, daarvoor alleen per boot of te voet. Het afgelegen gebied bleek een goede schuilplek voor onderduikers. Maar helaas ontkwamen de dorpelingen ook hier niet aan verraad en razzia’s.


In 2015 nam (oude) Annie de bezoekers mee terug in de tijd, terug naar haar jonge jaren. Een spannende reis waar onderduikers verstopt werden in het riet en vliegtuigdroppings geregeld werden. Maar toe ging het plotseling fout.... De Duitsers kwamen toch naar het dorp, bewoners keerden zich tegen elkaar en het vliegtuig stortte neer!Trillend Riet 2015 was een groot succes en al ruim van tevoren volledig uitverkocht.


Regie: Maarten Bootsma & Harro van Lien

Spelers (in willekeurige volgorde): Hans V., Yvonne, Antoinette, Kees, Trijnie, Rolf, Jacco, Kobie, Jaap, Andrea, Rixt, Ella, Tinie, Jacqueline, Hans T., Bert, Marleen en Jelmer

Special effects: 'de mannen van de techniek' 


********************************

In memoriam


Tjeert Smid


13-07-1947 – 25-08-2016


Tjeert was in 2013 één van de oprichters van Stichting Trillend Riet. Hij voelde zich als penningmeester als een vis in de Kalenberger gracht en hield organisatorisch altijd een ruime blik, ook waar anderen zich wel eens wilde verliezen in details. Memorabel waren de keren dat Tjeert, na een flinke discussie aan de bestuurstafel volgend op één van zijn vele knuppels in het hoenderhok, olijk lachend zei “Prima. Helder. Dan hebben we dit in ieder geval besproken”.


In de aanloop naar de uitvoeringen van Trillend Riet in 2015 begon de gezondheid van Tjeert het steeds vaker af te laten weten maar hij wilde zich het plezier van het organiseren en het meebeleven van de daadwerkelijke uitvoeringen niet laten ontnemen. Weliswaar zonder zijn geliefde sigaren (want die had hij inmiddels afgezworen) maar met af en toe toch dat glaasje wijn en de nimmer aflatende steun van zijn partner Margriet, hebben we met elkaar intens genoten van het plezier dat alle betrokkenen van Trillend Riet uitstraalden en zeker ook van de reacties na afloop van de overweldigde dolenthousiaste bezoekers.


We dachten het van te voren al te weten…. En na de voorstellingen wisten we het zeker: Trillend Riet is een prachtig uniek concept in het bijzondere dorp Kalenberg!!


Tjeert was terecht enorm trots op hetgeen bereikt was en heeft beloofd vanaf een wolk mee te genieten van de volgende editie. Daar houden wij hem aan!!


                                    *****************************

Trillend Riet 2015 werd mede mogelijk gemaakt door:


Gemeente Steenwijkerland, Kalenberger Gemeenschapshuis, 

Kerspel, Rabobank, Pieter Jongschaap Bootverhuur, Prins Bernard Fonds, Staatsbosbeheer, Reclamestudio Rise-N-Shine, WaterReijk, Kaasboerderij Langelaan, Dreamflights, Hof Mechanisatie, De Waterbuffelfarm, Drogisterij Parfumerie'T Diep, Kledingverhuur Eringa, Bloemisterij De Madelief


Ook bedanken wij:

Wilbert Bijzitter Fotografie

Ellen Bakker

Peter de Haan

en alle anderen die ons belangeloos beeldmateriaal ter beschikking gesteld hebben.
Dodo's webdesign